Funk Soul Jazz

De beste Funk DJ's

‘Hit that jive jack.’ Jazz, Funk, Soul, of je nu de diepte in wilt of alle grootste hits van vroeger en nu wilt horen, bij Funky Vinyl zit je goed. Zoek je een Jazz-dj voor op de achtergrond? Of wil je swingen? Kom maar op met je vraag, van Dave Brubeck tot de lekkerste Lindy Hop classics. Live? Vinyl? Wij kunnen je helpen.

‘You gotta have soul!’ Funky Vinyl zou Funky Vinyl niet zijn zonder Soul-divisie. Wat ooit begon in Georgia waar Ray Charles met What’d I Say in 1959 het eerste soulnummer maakte. Is via voormalig gospelzangeressen als Aretha Franklin en Jacky Wilson, King en Godfather of Soul Sam Cooke en Jamer Brown groot geworden. Latere legendes als Chaka Chan, Amy Winehouse, Angie Stone en Marvin Gaye hebben Soulmuziek tot een van de belangrijkste muziekgenres gemaakt die er zijn. Bij Funky Vinyl kennen we alle hits, maar onze specialisatie gaat verder. We kunnen hele avonden vullen met te gekke Soulnummers die de hitlijsten nooit hebben gehaald maar minimaal net zo te gek zijn.

We Got The Funk, funkyer dan Funky Vinyl is er niet. Soul with a capital S, Funk met de hoofdletter F en zonder Jazz bestond moderne muziek niet. Bij ons vindt je het allemaal terug. Een Soul night zonder Funky Vinyl is geen Soul Night en The Get Down Party is all about B-Boy funk, Breakdance-muziek.

meer info en boekingen

Wicked Jazz Sounds is een begrip binnen de Nederlandse muziekscene. Binnen ons platform, Funky Vinyl, is Wicked Jazz Sounds dé act voor dj / live performances.

meer info en boekingen
Duo

Met dit Amsterdamse collectief van dj’s kan je alle kanten op als het gaat over old skool “tropische” muziek. Afroboogie, 70’s afrobeat, dub, maar ook the golden-era hiphop slaan deze mannen niet over.

meer info en boekingen
Duo

Samen uit, samen thuis. Een goed huwelijk in de dj-booth, maar toch ook zeker daarbuiten. Dat gaat meer dan op voor dit koppel. Meneer werkt naast zijn dj activiteit ook in een platenzaak, mevrouw bij Paradiso Amsterdam. Gek is het dan ook niet dat hun platenkasten uitpuilen en ze wekelijks meerdere concerten bezoeken. Muziek is voor de Kootjes niet alleen een bindmiddel, het is hun eerste levensbehoefte. Daarnaast beschikken ze over het dj talent wat nodig is om een bruiloft of bedrijfsfeest met een publiek van jong tot oud aan het dansen te krijgen en nog belangrijker, te houden. Dus ben je opzoek naar gezellige dj's die de sfeer perfect aanvoelen. Een dj huren als Meneer en Mevrouw Koot voor jouw bruiloft, privé of bedrijfsfeest is een garantie op een volle dansvloer.

meer info en boekingen
Male

Geboren en getogen in Garderen kreeg Ivy geen ruimte om zijn muzikale interesses met anderen dan zichzelf te verkennen. Toen hij in 2014 naar Arnhem verhuisde ontdekte hij zijn liefde voor dansmuziek. Hij was hongerig naar een plekje achter de decks en daarom kreeg hij een paar draaitafels. Zijn muzikale interesses breidde zich snel uit naar disco naar house, tegenwoordig groeit zijn bibliotheek. De energie die hij krijgt van een dansvloer hoor je terug in zijn sets. Ivy Knock is geboren voor de DJ-Booth.

meer info en boekingen
Male

Een mastermind, DJ Guzz is een dj wiens stijl lijkt op die van niemand anders. Totaal uniek in alles wat hij draait. Al meer dan 20 jaar verzamelt deze Haarlemmer de meest unieke platen. Geen dansvloer is veilig voor Guzz. Met zijn haarfijne gevoel voor hoe hij een dansvloer aan de gang kan houden met Soul, Funk, Reggae, Dancehall en Hip Hop zoals je het nog nooit eerder hoorde, is DJ Guzz misschien wel de meest unieke dj in het Funky Vinyl Collectief.

meer info en boekingen
Male

Als je deze allround creatieveling uit Amsterdam niet in de dj-booth vindt, vind je hem in het theater. Disco met een hoofletter D, Funk met een hoofdletter F en Soul met een hoofdletter S. Deze jongen is van vele markten thuis zolang het funky is. Als een van de drie members van het Tropocalismo trio struint hij ook menig club en festival af door het jaar heen. Tim Jules is de dj die je zoekt als je niet perse alleen hits wilt horen, maar muziek die grooved en daarmee nooit stopt.

meer info en boekingen
Male

Nobody Knows what, maar een ding is zeker, DJ Nobody Knows is altijd in beweging. Hij is oprichter en eigenaar van Funky Vinyl. Organisator en curator van feesten als Amsterdam Soulful en The Vinyl Rave

meer info en boekingen

Voor Phil is de belangrijkste waarde in het leven muziek. Dus wat hij ook doet of waar hij ook is, Phil vindt altijd een verbinding met muziek. Als DJ begon hij zijn favoriete 45's te draaien op schoolfeesten, ergens in 1979. In de jaren tachtig runt hij een piratenradiostation en in de jaren negentig begint hij zijn eigen cd -winkel (de kleinste in het land!).

meer info en boekingen
Male

Tijdloos en eclectisch met een altijd soulvol geluid. Lucas Benjamin maakt de ultieme blend van jazz, soul, funk, hiphop & house. Een ultiem voorbeeld van een Funky Vinyl DJ met een eigen geluid en een onuitputtelijk repetoir.

Boyos Soundsystem

Boyos Soundsystem

meer info en boekingen

Born in the bustling heart of Amsterdam's music scene, Boyos Soundsystem is the lovechild of three DJs - Nicolaas, Tomas, and Mick - whose shared passion for music has seen them elevate house parties into high-energydance events across the Netherlands.