Funk / Soul / Jazz

De beste Funk DJ's

‘Hit that jive jack.’ Jazz, Funk, Soul, van ons kan je verwachten dat we iets dieper gaan dan Sublime FM, maar net zo goed draaien we alle gootste hits van vroeger. Zoek je een Jazz-dj voor op de achtergrond? Of wil je swingen? Kom maar op met je vraag, van Dave Brubeck tot de lekkerste Lindy Hop classics. Live? Vinyl? Wij kunnen je helpen.

‘You gotta have soul!’ Funky Vinyl zou Funky Vinyl niet zijn zonder Soul-divisie. Wat ooit begon in Georgia waar Ray Charles met What’d I Say in 1959 het eerste soulnummer maakte. Is via voormalig gospelzangeressen als Aretha Franklin en Jacky Wilson, King en Godfather of Soul Sam Cooke en Jamer Brown groot geworden. Latere legendes als Chaka Chan, Amy Winehouse, Angie Stone en Marvin Gaye hebben Soulmuziek tot een van de belangrijkste muziekgenres gemaakt die er zijn. Bij Funky Vinyl kennen we alle hits, maar onze specialisatie gaat verder. We kunnen hele avonden vullen met te gekke Soulnummers die de hitlijsten nooit hebben gehaald maar minimaal net zo te gek zijn.

We Got The Funk, funkyer dan Funky Vinyl is er niet. Soul with a capital S, Funk met de hoofdletter F en zonder Jazz bestond moderne muziek niet. Bij ons vindt je het allemaal terug. Een Soul night zonder Funky Vinyl is geen Soul Night en The Get Down Party is all about B-Boy funk, Breakdance-muziek.

DJ Nobody Knows, founder van Funky Vinyl, startte als dj Funky Music Machine. Geen woord aan gelogen maar, inmiddels heeft hij zichzelf omgedoopt tot DJ Nobody Knows. Meester als het gaat om intunen op de behoefte op de dansvloer, creatief in opbouw, eigenzinnig in muziekkeuzes. Maar altijd spot on.

meer info en boekingen
Male

Met dit Amsterdamse collectief van dj’s kan je alle kanten op als het gaat over old skool “tropische” muziek. Afroboogie, 70’s afrobeat, dub, maar ook the golden-era hiphop slaan deze mannen niet over.

meer info en boekingen
Duo

DJ DNS is geen onbekende in de dj & club scene, door o.a zijn technische skills heeft hij bijna alles gedaan wat je als dj zou kunnen en willen doen. Van voorgaande dj/turntablist competities als DMC, ITF en Turntablized (3X ned. kampioen) tot aan de nieuwe Redbull Thre3style World Finals in Chicago. Al zijn ervaring en kennis maken hem naar een club en festival dj tot de ultieme bruiloft dj. DJ DNS kan zich feilloos aanpassen aan de wensen en behoeftes van elke dansvloer waarmee hij te maken krijgt.

meer info en boekingen
Male

Een DJ die energie in zijn sets houdt, zonder dat de muziek harder of sneller moet, of de avond gevuld moet worden met hits. Sfeervol, maar nooit plat, een goeie mix. Nummers die het nét niet zijn, die blijven thuis. Als initiator van Booktunes denk ik graag mee over de muzikale invulling van literaire events. Boekpresentatie? Great Gatsby cocktailparty? Kroeg vol met Beat poets? Daar hoort een vinyl dj bij! Deze geboren Haarlemmer, al heel wat jaren woonachtig in Amsterdam, regelt het voor je.

meer info en boekingen
Male

Feijoa’s warme sounds verrijken en kleuren de setting van uw event. Deze veelzijdige curator van lekkere Funk, Soul, Disco, Afro-beat, Brazil, Reggae, World, Jazz, Hip Hop, Lounge, House en (dub)Techno gaat voor kwaliteit. Van (bedrijfs)borrel tot festival, van intiem tot openbaar, van ’s zomers genieten tot ’s winters underground. Met Feijoa in de booth weet je zeker dat publiek en atmosfeer samen komen.

meer info en boekingen
Male

Een mastermind, DJ Guzz is een dj wiens stijl lijkt op die van niemand anders. Totaal uniek in alles wat hij draait. Al meer dan 20 jaar verzamelt deze Haarlemmer de meest unieke platen. Geen dansvloer is veilig voor Guzz. Met zijn haarfijne gevoel voor hoe hij een dansvloer aan de gang kan houden met Soul, Funk, Reggae, Dancehall en Hip Hop zoals je het nog nooit eerder hoorde, is DJ Guzz misschien wel de meest unieke dj in het Funky Vinyl Collectief.

meer info en boekingen
Male

Succes verzekerd met deze plaatjes draaier met een enorme staat van dienst. 20 jaar lang was hij niet alleen de programmeur van de Melkweg in Amsterdam, hij was ook de vaste dj. Daarnaast heeft hij op iedere bekend festival in Nederland eens of meerdere keren een plaatje opgelegd. Van Lowlands tot In To The Great Wide Open en Oerol. DJ Ed Rock is niet alleen ervaren, maar vooral een steengoede dj die op tal van bruiloften, bedrijfsfeesten en festivals voor een volle dansvloer heeft gezorgd.

meer info en boekingen
Male

Samen uit, samen thuis. Een goed huwelijk in de dj-booth, maar toch ook zeker daarbuiten. Dat gaat meer dan op voor dit koppel. Meneer werkt naast zijn dj activiteit ook in een platenzaak, mevrouw bij Paradiso Amsterdam. Gek is het dan ook niet dat hun platenkasten uitpuilen en ze wekelijks meerdere concerten bezoeken. Muziek is voor de Kootjes niet alleen een bindmiddel, het is hun eerste levensbehoefte. Daarnaast beschikken ze over het dj talent wat nodig is om een bruiloft of bedrijfsfeest met een publiek van jong tot oud aan het dansen te krijgen en nog belangrijker, te houden. Dus ben je opzoek naar gezellige dj's die de sfeer perfect aanvoelen. Een dj huren als Meneer en Mevrouw Koot voor jouw bruiloft, privé of bedrijfsfeest is een garantie op een volle dansvloer.

meer info en boekingen
Duo

Deze allround hits knaller uit Amsterdam is meer dan alleen een hele goede dj, de ultieme bruiloft dj. De afgelopen jaren heeft hij al leraar op de Amsterdamse DJ School tientallen dj de fijnste kneepjes van het vak geleerd. Maar hij is ook organisator en inmiddels eigenaar van zijn eigen studio’s waar dj talenten worden klaargestoomd voor het grotere werk. Kortom, DJ Welly Well is niet alleen breed inzetbaar, maar heeft een staat van dienst die hij er bij ieder dj optreden weer vanaf laat spatten.

meer info en boekingen
Male