Meneer & Mevrouw Koot

genres:

Al onze artiesten zijn te boeken exclusief of inclusief licht, geluid & DJ-apparatuur.

Samen uit, samen thuis. Een goed huwelijk in de dj-booth, maar toch ook zeker daarbuiten. Dat gaat meer dan op voor dit koppel. Meneer werkt naast zijn dj activiteit ook in een platenzaak, mevrouw bij Paradiso. Gek is het dan ook niet dat hun platenkasten uitpuilen en ze wekelijks meerdere concerten bezoeken. Muziek is voor de Kootjes niet alleen een bindmiddel, het is hun eerste levensbehoefte.

Wat voor DJ’s zijn jullie?

Wij gaan graag op pad met onze platenkoffers gevuld met vinyl singels uit de jaren 60 tot nu. Wij serveren een eclectische cocktail van muziekstijlen van soul, funk, breaks, hiphop, reggae tot rock n roll, oldies, pop, indie en exotica. Ons motto is dat de muziek gezellig en lekker dansbaar moet zijn.

Wat is jullie muzieksmaak en achtergrond?

Opgegroeid in de 80’s en 90s hebben we alle leuke muziek uit die tijd met ons meegenomen van gitaarmuziek, new wave, punk tot pop en hiphop. We zijn later steeds meer gaan genieten van hippe muziek uit de generatie van onze ouders, zoals rock n roll, surf, garagerock en psychedelica. Mr Koot is door zijn liefde voor soul en hiphop gaandeweg gedoken in de wereld van de originele breaks en samples te vinden in oude soul, funk en disco tunes. We houden ook van leuke nieuwe Indie bands van nu en lopen de deur plat bij concertzalen en festivals. We slepen elkaar mee in onze muzieksmaak en vullen elkaar aan.

Muziek is onze grote liefdesbaby, we staan ermee op en gaan ermee naar bed. Mr Koot werkt overdag in de platenzaak ZAP Records en Mevr Koot werkt bij o.a. Paradiso. We draaien geregeld afzonderlijk van elkaar maar als het even kan kruipen we graag samen achter de draaitafels. We hebben zelf een fantastisch rock n roll trouwfeest gehad en bezorgen anderen ook met alle liefde een onvergetelijk feest.

Hoe ziet muzikaal gezien jullie ideale avond er uit in de dj-booth?

We vinden het t leukst als iedere avond weer compleet anders is. Dat maakt het spannend en uitdagend. We draaien eclectisch en kunnen daardoor diverse kanten op, waardoor iedere avond weer zijn eigen smoel krijgt. Naast het neerzetten van een gevarieerde set, vinden we het ook erg leuk om meer de diepte in te gaan in een bepaald genre. We spelen graag met het publiek en geven ze graag herkenbare tunes, maar dagen ze ook uit om op onbekendere muziek uit hun dak te gaan. Mensen moeten vooral een gezellige avond hebben en lekker kunnen dansen.

Op aanvraag

(4 uur)

No items found.