House

De beste House DJ's

‘We want to hear the music they play in the house.’ Deze quote ging rond in Chicago begin jaren 80 toen legende Franky Knuckles met zijn drummachine doorlopende beats produceerde in The Warehouse Club. Aan zijn pionierswerk in “The House” heeft Housemuziek zijn naam ontleend. Wij, van Funky Vinyl, kunnen dat wel waarderen. Daarom presenteren wij op deze pagina onze House-dj’s.

Jazzy D onderscheidt zich als DJ omdat hij zelf jazz pianist is. Die muzikaliteit vindt je continue terug in de keuze van platen. Hij blinkt uit met zijn harmonische wijze van het mixen van juiste muziek op het juiste moment voor iedere locatie en type event. Het is credible om te kunnen zeggen dat er veel te gekke DJs rondlopen in Nederland, maar door de extra skills die Jazzy D aan zijn DJ sets toevoegt kunnen we gerust zeggen dat er maar 1 DJ is die dat doet. Eind jaren 90 was Jazzy D een van de grondleggers van het DJ Live Concept in Nederland. Met zijn flexibele stijl als DJ kan Jazzy D de meeste feestjes aan als DJ. Ook als er hitjes gedraaid moeten worden zonder al te veel live elementen staat hij z’n mannetje.

meer info en boekingen
Male

Miss Been

Deze Miss is een van de weinige 100% elektronische muziek dj’s op de website van Funky Vinyl. And she is worth it. Hoe omschrijven we haar stijl? House, techno, techhouse, deephouse, zo kunnen we nog wel even doorgaan met het strooien van interessante termen. Het belangrijkste is dat deze vrouw iedere dansvloer in vuur en vlam zet.

meer info en boekingen
Female

Ivy Knock

Geboren en getogen in Garderen kreeg Ivy geen ruimte om zijn muzikale interesses met anderen dan zichzelf te verkennen. Toen hij in 2014 naar Arnhem verhuisde ontdekte hij zijn liefde voor dansmuziek. Hij was hongerig naar een plekje achter de decks en daarom kreeg hij een paar draaitafels. Zijn muzikale interesses breidde zich snel uit naar disco naar house, tegenwoordig groeit zijn bibliotheek. De energie die hij krijgt van een dansvloer hoor je terug in zijn sets. Ivy Knock is geboren voor de DJ-Booth.

meer info en boekingen
Male

Nothing Toulouse

Hij is niet alleen dj, al muziek researcher is hij verantwoordelijk voor menig tune onder een reclamefilmpje. Nothing Toulouse is een graag geziene dj in de meeste clubs van Amsterdam. Niet meer weg te denken bij Skatecafé, populair bij Bret en al meer dan een dertig tal shows bij Red Light Radio. Nothing Toulouse weet als geen ander een sfeer te vatten.

meer info en boekingen
Male

Uncle Feijoa

Het begon eigenlijk met getapete tunes en mixjes van AFM en Van Diepen’s Dance Department. Dat was het ding. Mixen deed hij met een play-, pauze- en opnameknop. Housemuziek deed zijn intrede. Later, geïnspireerd door groepje vinyl-DJ’s in de hogere klassen van de middelbare school, begon hij met plaatjes kopen. Koninginnedag was goed voor een mixertje van 5 Gulden en eenvoudige Philips snaarpick-ups kregen met een platgeslepen spijker in de potmeters hun geïmproviseerde pitch.

meer info en boekingen
Male

DJ Redbeard

Sinds jaar en dag is deze man dé dj op skateparken. De afgelopen jaren ging hij voor Red Bull o.a. naar China en Qatar. Maar als waardig lid van de Funky Vinyl familie is hij gelukkig het grootste deel van het jaar in het land om onze feesten tot een succes te maken. Dus ben je opzoek naar een dj met skills en die precies weet wat hem te doen staat om een dansvloer vol te krijgen en te houden. Dan is DJ Redbeard jouw dj.

meer info en boekingen
Male