DJ Redbeard

genres:

Al onze artiesten zijn te boeken exclusief of inclusief licht, geluid & DJ-apparatuur.

Sinds jaar en dag is deze man dé dj op skateparken. De afgelopen jaren ging hij voor Red Bull o.a. naar China en Qatar. Maar als waardig lid van de Funky Vinyl familie is hij gelukkig het grootste deel van het jaar in het land om onze feesten tot een succes te maken. Dus ben je opzoek naar een dj met skills en die precies weet wat hem te doen staat om een dansvloer vol te krijgen en te houden. Dan is DJ Redbeard jouw dj.

Wat voor DJ ben je?

Eclectisch, ik vind het heerlijk om verschillende genres muziek te mixen afwisselend met vloeiende tot dramatische overgangen. Ik wil altijd graag een “originals” draaien en zo mensen verrassen  en af en toe op het verkeerde been zetten. Daar zit ook een stukje storytelling in natuurlijk. Mijn platenkist zit vol met de hits van allerlei genres die stiekem vaak veel met elkaar te maken hebben qua evolutie of tijdsgeest. Ik draai vooral: New Wave, Synthpop, Disco, Electro, (Acid)House, Hip Hop, Reggae/Dub, Funk, Eighties Punk & Psychedelic Rock. (Denk aan: Talking Heads, Iggy & The Stooges, David Bowie, DAF, The Cure, Afrika Bam, Dave Clarke, Miss Kitten, Kenny Dope, Giorgio Morodor, Felix Da Housecat, Daft Punk, Armand van Helden, Prodigy, Chemical Brothers, Aphex Twin, Luke Vibert, Beastie Boys, A Tribe Called Quest, De La Soul, Snoop Dogg & Dr.Dre, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Wire, Joy Division, Devo, Tame Impala, Dinosaur Jr, Pixies, Big Boys, etc etc…)

Wat is jouw muzieksmaak en achtergrond?

Ik ben geboren in de 80’s en begonnen met DJ-en mid90’s op vijftienjarige leeftijd. De basis van mijn muzieksmaak is gelegd in 90/91 door het religieus luisteren van de eerste “turn up the bass” cassette bandjes die we kopieerden van oudere broers van mijn beste vriendjes. Op je tiende kennismaken met Hip Hop & Acid House was mind blowing! Vanwege de enorme hoeveelheid samples in deze muziek is daar ook de latere liefde voor Funk, Soul, Dub, New Wave, Krautrock & andere electronica ontsproten. Daarnaast was ik een skateboarder sinds eind jaren 80. Via dit lifestyle heb ik mijn portie alternatieve muziek en de DIY spirit eigengemaakt. Ook via mijn ouders heb ik veel artiesten meegekregen zoals Roxy Music, Grace Jones, Rolling Stones, Talking Heads, Talk Talk, Jimi Hendrix & Pink Floyd.

Toen ik begon met DJ-en in 1995 was 100% focust op New York underground Hip Hop, 2 jaar later verlegde mijn interesse naar de stevigere varianten van House & Techno. Vanaf 2002 ben ik veel met mp3’s gaan draaien en kon ik daardoor alle genres draaien die ik maar wilde (vanwege de toegankelijkheid van mp3’s). Vooral acts als 2ManyDJ’s hebben toen mijn ogen geopend. Na 15 jaar voornamelijk digitaal te draaien ben ik de laatste jaren weer helemaal in love met Vinyl. Ik houd over het algemeen van muziek met volle bassen, vette grooves, donkere elementen & spacey sounds. Ik houd ook van pop maar draai dan liever nummers die na 5 jaar nog altijd relevant voelen.

Hoe ziet muzikaal gezien jouw ideale avond er uit in de dj-booth?

Ik draai het liefst langere sets van 3 uur of langer. Het is fijn om een avond te kaderen om een thema zodat ik daar op kan bouwen. Ik houd echt van platen mixen dus een fijne set-up met goede monitors is dan zeker meegenomen. Ik probeer mensen mee te nemen op een tour door mijn muzikale selectie voor die avond. De beste sets zijn die waarbij er lekker gedanst wordt en veel interactie is tussen het publiek zelf en ook met de dj. Smiles for miles! Als het een prive feest is kunnen we altijd van te voren doornemen wat je leuk en absoluut niet leuk (misschien wel veel belangrijker!) vind. Ik heb dan een goed beeld van je wensen en dat resulteert eigenlijk altijd in een onvergetelijk feestje!

Op aanvraag

(4 uur)

Dit is exclusief techniek en/of reiskosten. DJ huren met apparatuur of alternatieve wensen? Stuur dan een e-mail of app.

No items found.