Shamba Lion Sound­system

genres:

Al onze artiesten zijn te boeken exclusief of inclusief licht, geluid & DJ-apparatuur.

Met trots kunnen wij zeggen dat in de stal van Funky Vinyl een traditioneel Reggae Sound­system is te vinden. Sound­systemcultuur gaat terug tot in de jaren ’50 op Jamaica. Maar is inmiddels wereldwijd verspreid, inmiddels zijn zelfgemaakte “Wall of Sound” systems overal te vinden. Wat Shamba Lion bijzonder maakt is dat lang niet elke Soundsystem crew zo divers is. Deze crew bestaat uit tal van culturen waaronder Jamaicanen, Surinamers en Nederlanders. Samen bouwen ze, zingen ze en draaien deze gasten puur uit liefde voor Reggae. Zoek je een bijzondere sound? Een bijzondere crew of heb je een alternatief idee voor deze gasten? Wij staan overal voor open.

Wat voor een dj collectief zijn jullie?

Shamba Lion Soundsystem is een Reggaecollectief van DJ's en MC's uit Amsterdam met een uniek en mobiel geluidssysteem naar Jamaicaans recept.

Wat is jullie muzieksmaak en achtergrond?

De crew staat garant voor authentieke Reggae, Ska, Rocksteady, Rub a Dub en Dancehall met de Jamaicaanse en Britse  Soundsystem cultuur als diepgewortelde inspiratie. De crew van Shamba Lion zijn los van elkaar al jaren actief in de Nederlandse Reggaescene en bundelden hun krachten in 2012.

Hoe ziet jullie ideale avond in de dj-booth eruit?

De hele crew compleet! En een vibe waar je U tegen zegt en heel veel vinyl!

850

(4 uur)

Inclusief apparatuur

No items found.