Nothing Toulouse

genres:

Al onze artiesten zijn te boeken exclusief of inclusief licht, geluid & DJ-apparatuur.

Hij is niet alleen dj, als muziek researcher is hij verantwoordelijk voor menig tune onder een reclamefilmpje. Nothing Toulouse is een graag geziene dj in de meeste clubs van Amsterdam. Niet meer weg te denken bij Skatecafé, populair bij Bret en al meer dan een dertig tal shows bij Red Light Radio. Nothing Toulouse weet als geen ander een sfeer te vatten.

Wat voor DJ ben je?

Vrij eclectisch met een focus op zwarte muziek. Ik ben op m’n 14e begonnen met platen verzamelen, zonder dat ik überhaupt een platenspeler had. Toen ik op m’n 18e naar Amsterdam verhuisde nam ik m’n platen vaak mee naar het skatepark, daar hadden ze 2 Technics waarop ik m’n platen kon luisteren, zo ben ik tevens begonnen met draaien. Ik heb ook een eigen show bij Red Light Radio en een website waarop ik interviews publiceer met ‘vergeten’ artiesten.

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

M’n eerste muzikale bezit was een cassette bandje van 2unlimited. M’n ouders draaide thuis gevarieerd van Bach tot Stones en Coltrane, maar ook veel pop. De waardering voor jazz en funk kwam bij mij pas ergens rond de tijd dat ik begon met platen verzamelen, ik was toen heel erg into hiphop en de achterliggende samples. Van daar uit vloog het al vrij snel alle kanten op. Vrij basaal gezegd draai ik het liefst alles van de jaren ’60 tot nu wat ik tof vind. Dat kan Disco, New Wave of Afro zijn, maar het kan ook gewoon een jaren 80 of 90 hit zijn.

Hoe ziet muzikaal gezien jouw ideale avond er uit in de dj-booth?

Het liefst met goede apparatuur en mensen die willen dansen. Uiteraard probeer ik het altijd op te bouwen, maar ondertussen check ik wel het publiek om te kijken welke kant/tempo we opgaan. Ik stop m’n koffer vol met funk/wave/rock/afro/latin/disco 12″s en alles er tussenin, en laat de rest over aan de avond.

Op aanvraag

(4 uur)

Dit is exclusief techniek en/of reiskosten. DJ huren met apparatuur of alternatieve wensen? Stuur dan een e-mail of app.

No items found.