Jazzy D

genres:

Al onze artiesten zijn te boeken exclusief of inclusief licht, geluid & DJ-apparatuur.

Jazzy D onderscheidt zich als DJ omdat hij zelf jazz pianist is. Die muzikaliteit vindt je continue terug in de keuze van platen. Hij blinkt uit met zijn harmonische wijze van het mixen van juiste muziek op het juiste moment voor iedere locatie en type event. Het is credible om te kunnen zeggen dat er veel te gekke DJs rondlopen in Nederland, maar door de extra skills die Jazzy D aan zijn DJ sets toevoegt kunnen we gerust zeggen dat er maar 1 DJ is die dat doet. Eind jaren 90 was Jazzy D een van de grondleggers van het DJ Live Concept in Nederland. Met zijn flexibele stijl als DJ kan Jazzy D de meeste feestjes aan als DJ. Ook als er hitjes gedraaid moeten worden zonder al te veel live elementen staat hij z’n mannetje.

Wat voor dj-act ben je?

Eind jaren negentig begon ik te experimenteren met Hans Dulfer om jazz musici weer actief te betrekken bij live DJ sets. In de tijd van het vinyl draaien was dit nog best een uitdaging, mede door pitchcontrol en toonverandering bij vinyl. Ik heb met ongeveer alle bekende dj’s uit Nederland wel een keer samengespeeld als toetsenist maar kwam er snel achter dat ik toch het beste zelf de platen kon draaien. Bij de ontwikkelingen van de eerste pioneer DJ spelers nam ik de rol als DJ in mijn eigen live concept over. Als jazz pianist heb ik een ideaal gevoel voor harmonisch mixen en voel ik mede muzikanten toch beter aan dan een DJ die op het beatmixen gefocussed is waarbij platen vaak al vol zijn en weinig ruimte geven voor live invulling.

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

Als kind van 5 begon ik met piano spelen. Toen bleek ik al talent te hebben voor vrije improvisatie. Door het luisteren naar vele jazz platen van mijn vader met pianisten als Oscar Peterson, Monty Alexander, Eroll Garner, etc. heb ik mezelf ontwikkeld als auto didact pianist. Op veel platen speelde ik als kind al mee op de piano waar de passie voor het meespelen en invullen van platen al geborgen werd in mijn DNA als pianist.

Van mijn 5de tot mijn 18de heb ik klassieke les gevolgd, dat zat er dus wel goed in. Maar ik wilde weer improviseren. Daaruit is een samenwerking met DJ Mr Melle ontstaan door wederzijdse visie over het mergen van DJs, producers en artiesten. Ik kick op krijsbestuiving en muzikaliteit, het improviseren met andere artiesten, maar ook met muziek, wat is er nodig op het juiste moment? Daar zal ik altijd van blijven houden.

Wat is voor jou de ideale avond in de DJ-Booth?

Dat is voor mij een avond waarop alles klopt aan het maatwerk wat ik lever. Dat is een avond op een prachtige locatie met een goede akoestiek, een topnotch soundsystem en bijpassende lichteffecten. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat het publiek door het dak gaat, maar ik ook boven mezelf uitstijg door de passie en het enthousiasme waarmee ik in de avond zit.

Op aanvraag

(4 uur)

Dit is exclusief techniek en/of reiskosten. DJ huren met apparatuur of alternatieve wensen? Stuur dan een e-mail of app.

No items found.