DJ Melanie

genres:

Al onze artiesten zijn te boeken exclusief of inclusief licht, geluid & DJ-apparatuur.

Deze vrouw is moeder, stewardess en dj. Geen dubbel leven, maar een trippel leven dus. Op maandag brengt ze de kinderen naar school, op dinsdag ontdekt ze de tofste platenzaken van Seoul, donderdag vliegt ze terug en op vrijdagavond staat ze weer dolblij in de dj-booth. DJ Melanie kunnen we gerust de 'Disco Queen' van Funky Vinyl noemen.  

Wat voor DJ ben je?

Ik ben in 2000 begonnen met draaien in Discotheek Dansen bij Jansen in Amsterdam en al snel volgde veel andere plekken. Nu ik sinds enkele jaren voor Funky Vinyl draai doe ik nog veel meer, van bruiloften tot toffe clubavonden. Daarnaast ben ik stewardess van beroep en dat betekent dat ik overal ter wereld mijn platen koop. De ene keer sta ik in Seoul een middagje platen te luisteren en de andere week in Sint Petersburg. Ik kom (bijna) altijd met platen thuis. Als ik een plaat draai die ik ergens ter wereld gekocht heb waan ik me tijdens het nummer ook altijd weer even terug naar die plek en dat maakt het extra speciaal.

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

Voordat ik ging vliegen heb ik een paar jaar gewerkt bij Virgin Megastore in Amsterdam. Omdat ik steeds op verschillende afdelingen stond heb ik alle stromingen van de muziek voorbij horen komen. Ik ontwikkelde wel al heel snel een voorliefde voor jaren 80 Disco, Soul en Funk maar ik draai heel breed. Ik heb me nooit op 1 genre gespecialiseerd omdat ik van zoveel verschillende muziek hou. Ik draai: Soul, Jazz, Hip Hop, Funk, Disco maar ook Latin/Deephouse en jaren 90 Club Classics.

Hoe ziet muzikaal gezien je ideale avond er uit in de dj-booth?

Ik krijg altijd enorm veel energie van het draaien en ik hou ontzettend van de interactie met het publiek en de verwachtingsvolle blikken wat de volgende plaat gaat worden. Muziek verbindt mensen. Zo kan ik ontzettend genieten van een opa die staat te dansen met zijn kleindochter of een groep collega’s die helemaal losgaan op een bepaald nummer. Ik kan wel zeggen dat ik het altijd voor elkaar krijg iedereen te laten dansen. Ik heb zelf altijd moeite met stilstaan achter de draaitafels, het liefst dans ik de hele avond mee!

Op aanvraag

(4 uur)

No items found.