DJ Ed Rock

genres:

Al onze artiesten zijn te boeken exclusief of inclusief licht, geluid & DJ-apparatuur.

Succes verzekerd met deze plaatjes draaier met een enorme staat van dienst. 20 jaar lang was hij niet alleen de programmeur van de Melkweg in Amsterdam, hij was ook de vaste dj. Daarnaast heeft hij op iedere bekend festival in Nederland eens of meerdere keren een plaatje opgelegd. Van Lowlands tot In To The Great Wide Open en Oerol. DJ Ed Rock is niet alleen ervaren, maar vooral een steengoede dj.

Wat voor een DJ ben je?

Sinds begin jaren ’90 draai ik graag en vaak voor volle dansvloeren. Ik probeer een balans te vinden tussen de smaak van het dansende publiek, mijn collectie 7” singles en mijn ervaring om een avond te laten slagen.

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

Ik groeide muzikaal op in de tijd van punk, new wave en vroege hiphop. Dat zijn altijd belangrijke invloeden voor me, daarvan heb ik geleerd niet bang te zijn voor vuige en stoere muziek als het nodig is.  Daarnaast hou ik van soul, funk, rock, reggae, dance en indie. En wat wel alternatieve muziek genoemd wordt. Wat ik graag draai is een mix van alle toffe muziek die vol leven zit en organisch klinkt. Ik doe dat vooral in Amsterdam in café’s als Checkpoint Charlie, De Nieuwe Anita en Bar Weber. Ik heb 20 jaar in de Melkweg gedraaid en DJ sinds lang op festivals, waaronder Lowlands, Pinkpop, Into The Great Wide Open, Oerol en Dauwpop. Mijn dagelijks werk was programmeur, bij poppodia als Melkweg, Sugar Factory en Q-Factory. Ik werk zelfstandig als programma-adviseur voor podia.

Hoe ziet muzikaal gezien jouw ideale avond er uit in de dj-booth?

Een ideale avond bestaat voor mij uit een lange set op een mooie plek met bijzondere mensen. Dat ik de energie van het publiek kan voelen en in kan spelen op de aanwezige sfeer met mijn plaatkeuze. Als ik zelf verrast word door de reacties op de dansvloer, waardoor er iets moois ontstaat en ik als DJ van mijn muziek een net zo warm gevoel krijg als de dansende mensen voor me. Dan kan ik qua platenkeus opbouwen en de richting kiezen die de avond nodig heeft, met het vinyl wat er in mijn koffer zit.

Op aanvraag

(4 uur)

No items found.