Daan Modern

genres:

Al onze artiesten zijn te boeken exclusief of inclusief licht, geluid & DJ-apparatuur.

Vanaf dag 1 is Daan Modern een waardig lid van de Funky Vinyl familie. Met ruim 15 jaar ervaring heeft ze inmiddels tientallen bruiloften en clubavonden in vuur en vlam gezet. Daan Modern achter de decks is je feest gegarandeerd van dansvloer waarop stilstaan geen optie is.  

Wat voor DJ ben je?

Mijn dj-carrière begon in 2000 als dj in de Fietsfabriek in Haarlem. Eerst vast op donderdagavond, niet veel later vroeg de eigenaar of ik ook op zaterdag wilde draaien, voor 300 man en 5 uur achter elkaar. Vanaf dat moment kon ik mezelf wel echt dj noemen. Inmiddels verdien ik als dj al ruim 15 jaar mijn brood, ben ik een vast gezicht in Pacific Parc in Amsterdam en zorg ik dat stilstaan geen optie is.

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

Als puber ging ik alleen voor Punk en Reggae, toen ik ouder werd ging ik meer Hip Hop luisteren. Inmiddels is mijn muzieksmaak vooral heel breed. Ik hou van muziek met een ziel, veel elektronische muziek zal je mij daarom niet horen draaien. Maar wel veel Soul en muziek uit de jaren ’60 en ’70, de jaren ’80 sla ik een beetje over. Hoewel er in de jaren ’80 veel goeie alternatieve muziek is gemaakt. Uit de jaren ’90 vind ik vooral de Hip Hop en Dance interessant. Als ik draai hoor je bekende en onbekende nummers door elkaar, wat ik vooral leuk vind is muziek met een hoog ‘owja’ gehalte.

Hoe ziet muzikaal gezien jouw ideale avond er uit in de dj-booth?

De oude Pacific Parc was mijn ideale plek. Zo’n avond begon ik meestal met Rock ‘n Roll om de boel een beetje op te zwepen en kijk ik wat er gebeurt in het publiek. Dat gaat via obscure nummertjes van Elvis en andere jaren ’50 en ’60 artiesten, maar altijd goed dansbaar en met een hoog ‘feel good’ gehalte. Vervolgens ga ik via Hip Hop en Reggae, met een omweg altijd weer terug naar Rock ‘n Roll. Misschien draai ik ook wel AC/DC of andere gekkigheid tussendoor zoals de Carpenters of Boudewijn de Groot. Maar ik kom altijd terug op goede stevige dansbare muziek.

Op aanvraag

(4 uur)

No items found.