Afro / Latin

De beste Afro & Latin DJ's

Afrobeat, Cumbia, Salsa, Afroboogie, Reggae, Dancehall, Samba. Als wij over Afrobeat en Dancehall praten doen we dat meestal wel over de Old Skool. 70’s, 80’s, in de modernere vormen van deze tropische tunes zijn wij wat minder goed onderlegd. Als wij denken aan Afrobeat denken wij aan Fela Kuti, praten we over Latin dan bedoelen we La Lupe.

DJ Matthijs

Matthijs, founder van Funky Vinyl, startte als dj Funky Music Machine. Geen woord aan gelogen maar iedereen noemde hem, no-nonsense als hij is, alsnog bij zijn naam. Ook als dj Matthijs is hij meedogenloos achter de decks, meester als het gaat om intunen op de behoefte op de dansvloer, creatief in opbouw, eigenzinnig in muziekkeuzes. Met dj Matthijs is what you see, what you get. Feest.

meer info en boekingen
Male

Shamba Lion Sound­system

Met trots kunnen wij zeggen dat in de stal van Funky Vinyl een traditioneel Reggae Sound­system is te vinden. Sound­systemcultuur gaat terug tot in de jaren ’50 op Jamaica. Maar is inmiddels wereldwijd verspreid, inmiddels zijn zelfgemaakte “Wall of Sound” systems overal te vinden. Wat Shamba Lion bijzonder maakt is dat lang niet elke Soundsystem crew zo divers is. Deze crew bestaat uit tal van culturen waaronder Jamaicanen, Surinamers en Nederlanders. Samen bouwen ze, zingen ze en draaien deze gasten puur uit liefde voor Reggae. Zoek je een bijzondere sound? Een bijzondere crew of heb je een alternatief idee voor deze gasten? Wij staan overal voor open.

meer info en boekingen
Duo

Funkyard

Met dit collectief van dj’s kan je alle kanten op als het gaat over old skool “tropische” muziek. Afroboogie, 70’s afrobeat, dub, maar ook the golden-era hiphop slaan deze mannen niet over.

meer info en boekingen
Duo

Tim Jules

Als je deze allround creatieveling niet in de dj-booth vindt, vind je hem in het theater. Disco met een hoofletter D, Funk met een hoofdletter F en Soul met een hoofdletter S. Deze jongen is van vele markten thuis zolang het funky is. Als een van de drie members van het Tropocalismo trio struint hij ook menig club en festival af door het jaar heen. Tim Jules is de dj die je zoekt als je niet perse alleen hits wilt horen, maar muziek die grooved en daarmee nooit stopt.

meer info en boekingen
Male

Nothing Toulouse

Hij is niet alleen dj, al muziek researcher is hij verantwoordelijk voor menig tune onder een reclamefilmpje. Nothing Toulouse is een graag geziene dj in de meeste clubs van Amsterdam. Niet meer weg te denken bij Skatecafé, populair bij Bret en al meer dan een dertig tal shows bij Red Light Radio. Nothing Toulouse weet als geen ander een sfeer te vatten.

meer info en boekingen
Male

Een mastermind, DJ Guzz is een dj wiens stijl lijkt op die van niemand anders. Totaal uniek in alles wat hij draait. Al meer dan 20 jaar verzamelt hij de meest unieke platen. Geen dansvloer is veilig voor Guzz. Met zijn haarfijne gevoel voor hoe hij een dansvloer aan de gang kan houden met Soul, Funk, Reggae, Dancehall en Hip Hop zoals je het nog nooit eerder hoorde, is DJ Guzz misschien wel de meest unieke dj in het Funky Vinyl Collectief.

meer info en boekingen
Male