Uncle Feijoa

genres:

Al onze artiesten zijn te boeken exclusief of inclusief licht, geluid & DJ-apparatuur.

Wat voor DJ ben je?

“Een muzikale host. Sfeer is het allebelangrijkste. Ik ga voor een feel-good experience voor alle gasten. In mijn vorige leven was ik denk ik een beach-club. Ik hou van opwarmen en warm houden; die juiste vibe neerzetten. Plaatjes die passen en verassen, keer op keer.”

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

“Ik ben een beats-man. Amateur drummer on the side. Ik ga voor platen die hun basis vinden in ritme, want ik zie mensen graag bewegen. Daar bovenop het liefst subtiele akkoordjes, rifjes en andere melodieuze elementen die het gehoor ‘aan’ zetten. Ledematen willen spontaan gaan wiebelen. En natuurlijk; soms ook een tikkeltje minder subtiel. Van tijd tot tijd wil iedereen ongegeneerd los. Mijn muzieksmaak is eigenlijk permanent aan rijping onderhevig. Ik denk dat iedereen dat wel heeft. Natuurlijk; in de vroege tienerjaren waren TOP-40 hits, Alarmschijven en Dance Classics goed voor de allereerste moves in de woonkamer en (basisschool) schuifelfeestjes, maar geen haar op mijn hoofd die dacht aan zelf muziek kopen, laat staan draaien. Luisteren deed ik wel. Heel veel. Vanaf ’91-’92 vooral naar kleinere alternatieve radiostations en Van Diepen’s Dance Department. Mixjes tapen van grote DJ’s uit binnen- en buitenland. Het waren de jaren waarin ik mijn liefde verklaarde aan house en techno platen overgewaaid uit Amerika en Europa. Bijna wekelijks stond ik samen met een vriend van mij platen uit te zoeken in de vele winkels die Amsterdam toen rijk was. De collectie groeide best snel, en in het decor van onze slaapkamers dansten we; stiekem, en hard!

In ’97 kreeg ik via mijn broer een baan op de 2e handsafdeling van platenwinkel Concerto in Amsterdam. Een droombaan. Een waterval van muzikale goodies op het zwarte goud, garant voor wekelijks nieuwe input voor mijn DJ-sets op plekken als Het Blauwe Theehuis, Lux, Schuim, Kobalt en vele toffe feestjes daarbuiten. Talloze zwarte schijven binnen handbereik verbreedde mijn smaak, overwegend met Black Music en interpretaties daarvan. Bass, beats en breaks was het ding en eigenlijk alles met een goede flow en/of beat kwalificeerde zich voor een plek in mijn platenkast. In 2015 stopte ik mijn werk bij Concerto. Het draaien en verzamelen van plaatjes niet. Mijn fikse collectie rijpt nog altijd steady verder. Die Top 40 hits en Alarmschijven?

Sommigen hebben alsnog een plaatsje in mijn kast gekregen; en terecht. Terugkijkend op de jaren in de booth concludeer ik dat mijn liefde voor ‘t draaien is ingegeven door de kracht van muziek en wat het met ons doet. Hoe bijzonder is het dat een riedeltje akkoorden ons volledig uit het veld kan slaan. Dat we komen tot universele begrippen als ‘guilty pleasures’. Dat we sommige sounds ‘warm’ bestempelen en andere weer unaniem als ‘VÉT!’? De wisselwerking tussen mens, geluid en gevoel intrigeert me, en het is een eer om als DJ aan de knoppen te mogen zitten. Plaatjes draaien is mijn leerschool en ik ben eeuwig student, haha!”

Hoe ziet muzikaal gezien jouw ideale avond eruit in de dj-booth?

“Misschien wel als een goed interview; geboeide interactie, oogcontact en prikkelende reacties over en weer. Ik verras mijn opponent, en mijn opponent verrast mij. Des te prettiger we ons voelen; des te leuker het gesprek. Ik kom met volle platenkoffers opdat we niet uitgeluld raken. Mijn ideale avond start het liefst lekker toegankelijk. Aftasten, opwarmen, en koers bepalen. Dan opbouwen - liever langzaam en steady dan te snel - om te kijken of we ergens op de rit een of meerdere hoogtepunten kunnen bereiken.”

Op aanvraag

(4 uur)

Dit is exclusief techniek en/of reiskosten. DJ huren met apparatuur of alternatieve wensen? Stuur dan een e-mail of app.

No items found.