Uncle Feijoa

genres:

Wat voor DJ ben je?

Een muzikale host. Sfeer is Key. Ik ga voor een feel-good experience voor alle gasten; van relaxt chillen tot helemaal los gaan.

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

Het begon eigenlijk met getapete tunes en mixjes van AFM en Van Diepen’s Dance Department. Dat was het ding. Mixen deed ik met een play-, pauze- en opnameknop. Housemuziek deed zijn intrede; Thank fuck for that! Later, geïnspireerd door groepje vinyl-DJ’s in de hogere klassen van de middelbare school, begon ik met plaatjes kopen. Koninginnedag was goed voor een mixertje van 5 Gulden en eenvoudige Philips snaarpick-ups kregen met een platgeslepen spijker in de potmeters hun geïmproviseerde pitch. Ik kocht voornamelijk US House, Techno en Early Trance. Ik draaide toen nog op kleine feestjes.

In ’97 startte ik part-time op de 2e handsafdeling van platenwinkel Concerto in Amsterdam. Een droombaan. Een bodemloze put met muzikale goodies op het zwarte goud. In mij ontpopte zich een onsterflijke passie voor beats en breaks. Eigenlijk alles met een goede flow en/of beat kwalificeert zich dan ook voor een plek in mijn platenkast. In 2015 stopte ik mijn werk bij Concerto. Het draaien en verzamelen van plaatjes niet. Mijn fikse collectie House, (dub)Techno, Disco, Soul, Funk, Hip Hop, Triphop, Reggae, Jazz en Wereldmuziek rijpt gewoon verder. Dance- en popclassics mogen niet ontbreken. Die moeten gewoon. Alles op vinyl.

Hoe ziet muzikaal gezien jouw ideale avond eruit in de dj-booth?

Misschien wel als een goed interview; geboeide interactie, oogcontact en prikkelende reacties tussen mij en degene tegenover me. Ik verras mijn opponent, en mijn opponent verrast mij. Des te prettiger we ons voelen; des te leuker het gesprek. Ik kom met volle platenkoffers opdat we niet uitgeluld raken. Mijn ideale avond start het liefst lekker toegankelijk. Aftasten, opwarmen, en koers bepalen. Dan opbouwen - liever langzaam en steady dan te snel - om te kijken of we ergens op de rit een of meerdere hoogtepunten kunnen bereiken.

Prijs voor deze dj: €

350

(4 uur)

Dit is exclusief techniek en/of reiskosten. DJ huren met apparatuur of alternatieve wensen? Stuur dan een e-mail of app.