Funkcrusader

genres:

Wat voor DJben je?

Ik ben een breed georiënteerde,enthousiaste allround-dj met een voorliefde voor hiphop rooted funk ’n soul raketten!Daarbij zal ik het niet laten om als “kruiden” af en toe turntablism-skills(bijvoorbeeld scratchen) toe te voegen aan mijn dj-sets. Ik heb als dj meerderegezichten; aan de ene kant ga ik graag diep met relatief onbekende funk ’n soulen aanverwanten en aan de andere kant draai ik met plezier hits en Top 40allertijden. Ik ben een toegankelijke publieks-dj, die het belangrijk vindt datde mensen veel plezier hebben!

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

Mijn muzieksmaak voelt als een oprechte (pure) cocktail,gemixed met een beetje rauwheid. Dan kom ik uit bij 50’s/60’s rock, R’n B engospel, 60’s/70’s funk ’n soul en Classic Rock, 70’s/80’s soul, disco en oldskool rap/hiphop aangevuld met (vergeten) radioplaten van alle tijden! Zeg maarvan Grand Funk Railroad t/m The Black Keys en van Ray Charles t/m DeLa Soul.

Ik ben als typisch 80s Back To The Future kind door mijnvader de muziek ingezogen, door samen naar Curry en van Inkel te luisteren opVeronica Radio 3. Iets wat mij tijdens die shows inspireerde en me van m’nsokken blies waren de mixen van Ben Liebrand. Ik ben als DJ gevormd door mijn werk als radioDJ, hetdraaien van plaatjes op obscure (vinyl)feestjes en het verdiepen in turntablismmet als hoogtepunt workshops in NYC.

Hoe ziet muzikaal gezien jouw idealeavond er uit in de dj-booth?

Mijn ideale avond is als een enthousiaste avonturenfilm waarin iedereenmee wil gaan! Op gevoel loop ik mijn platenbakken door gevoed door het publieken de sfeer en dan begin ik het liefst met bijvoorbeeld D’Angelo – Brown Sugaren dan 3 of 4 uur later eindigen met Lenny Kravitz – Where Are We Runnin’ of eenvette breakbeat remix van James Brown.

Prijs voor deze dj: €

450

(4 uur)