DJ Matthijs

genres:

Matthijs, founder van Funky Vinyl, startte als dj Funky Music Machine. Geen woord aan gelogen maar iedereen noemde hem, no-nonsense als hij is, alsnog bij zijn naam. Ook als dj Matthijs is hij meedogenloos achter de decks, meester als het gaat om intunen op de behoefte op de dansvloer, creatief in opbouw, eigenzinnig in muziekkeuzes. Met dj Matthijs is what you see, what you get. Feest.

Wat voor DJ ben je?

Ik hou van verrassingen. Ik geniet als ik de dansende menigte zover heb dat ik een totaal onbekend nummer kan draaien, een plaat waarvan ik zeker weet dat 90% van de mensen op de dansvloer ‘m nog nooit eerder heeft gehoord, en ze alsnog helemaal losgaan.

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

Op de basisschool was ik al fan van Michael Jackson en Prince. Daarna luisterde ik veel Hip Hop maar ook naar de elektronische producties van Daft Punk en Fatboy Slim. Mijn eerste bezoek aan Mysteryland op mijn 17e was een openbaring, dat had ik nog nooit meegemaakt. Bovenop een heuvel heb ik met grote ogen en open hart de beats bezit laten nemen van alle vezels in mijn lijf. De combinatie van drugs, dj’s en Techno vond ik meer dan fascinerend en op een gegeven moment wilde ik zelf ook draaien. In het begin deed ik alleen Techno maar al snel ben ik allerlei andere muziekstijlen gaan waarderen. Inmiddels begint bij mij alles bij de funk, zonder James Brown had de dansvloer er anders uitgezien. Ik kan veel kanten op met mijn kennis en platencollectie en hou van onverwachte combinaties. Dat maakt het verrassend, muziek spreekt een universele taal, ongeacht het tempo. Het ritme is het hart van de muziek en daarom kun je ook zo ontzettend veel kanten op en combineren met verschillende stijlen. Van ’60 tot ’90 en alles wat ertussen zit; ik draai een plaat zodra het juiste moment zich aandient.

Hoe ziet muzikaal gezien jouw ideale avond in de dj-booth eruit?

Mijn signature set heeft een tropische touch, ik combineer Jazz, Afro Beat, Soul, Funk, Latin, Reggae en last but not least Techno. Hoe later het wordt, hoe rauwer het wordt. Ik bouw op tot een tsunami van ritmes waarbij het onmogelijk is om niet door de muziek geraakt te worden. Je bewegingen laten zich niet meer leiden door je hersenen, die worden geleid door de beat.

Prijs voor deze dj: €

450

(4 uur)

Dit is exclusief techniek en/of reiskosten. DJ huren met apparatuur of alternatieve wensen? Stuur dan een e-mail of app.