Cole 45

genres:

Al onze artiesten zijn te boeken exclusief of inclusief licht, geluid & DJ-apparatuur.

Wat voor DJ ben je?

Een DJ die energie in zijn sets houdt, zonder dat de muziek harder of sneller moet, of de avond gevuld moet worden met hits. Sfeervol, maar nooit plat, een goeie mix. Nummers die het nét niet zijn, die blijven thuis. Als initiator van Booktunes denk ik graag mee over de muzikale invulling van literaire events. Boekpresentatie? Great Gatsby cocktailparty? Kroeg vol met Beat poets? Daar hoort een vinyl dj bij!

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

Als jonge Hip Hop-dj kreeg ik een kick toen ik in Londen de junglists zag chillen naast hun opgepompte VW golf. Mijn liefde voor cross-over stijlen waar Reggae de basis had was geboren. Ik dook in de muziek, organiseerde feestjes, speelde in bands en produceerde in mijn studio. Bass was de gemene deler, heerlijk om in te verdrinken. Onlangs kwam ik weer boven en stofte Mr. Dekker, mijn vintage Soundsystem, af. Hij vraagt vooral om Jazz, Rhythm, Blues, Rock ’n Roll en natuurlijk Reggae. Als Cole 45 draai ik graag classics die echt rocken, en die je misschien nog niet kent. Vooral 45’s die me echt raken, en om een beetje mee te kunnen komen met DJ Guzz & Daan Modern. Die vul ik dan aan met nieuwere muziek, als dat past. Natuurlijk draai ik nog steeds graag negentig hiphop (van G-funk tot zware New York bangers), Jungle, Dub, of de meer ’00 stijlen als Drum ’n Bass, 2-step en Dubstep.

Hoe ziet muzikaal gezien jouw ideale avond er uit in de dj-booth?

Als de perfecte tune. Die blijkt maar kort te duren maar heeft alles in zich: Rhythm, Blues, Bass en een pakkende groove… en tóch verlang je naar de volgende. Ik warm graag op, probeer wat uit en zet de knop om zodra het kan. Let’s go!

350

(4 uur)

Dit is exclusief techniek en/of reiskosten. DJ huren met apparatuur of alternatieve wensen? Stuur dan een e-mail of app.

No items found.